Járjunk együtt az úton

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek a pápalátogatással kapcsolatban kiadott ünnepi körlevele alapján a csíksomlyói pápalátogatás napját is fogadalmi búcsúnak nyilvánította, hogy a pápalátogatásra érkező zarándokok is eleget tehessenek az ősök fogadalmának. A bukaresti érseki szóvivő szerint Ferenc pápa óhaja volt Csíksomlyó felkeresése

Ennek ismeretében indult rendi delegáció a Székelyfödre. Részt vételünk első állomása a pápai szentmise volt. Homilíájában Őszentsége kiemelte: “Zarándokolni annyit jelent, hogy hiszünk az Úrban, aki hozzánk jön és közöttünk van…Jelenti a küzdelemre való elköteleződést is, hogy azok, akik tegnap lemaradtak, a holnap főszereplői lehessenek, viszont a ma főszereplői holnap se maradjanak hátra. Ez pedig a jövő szálainak kézműves összefonását teszi szükségessé. Íme, ezért vagyunk itt, hogy közösen mondjuk: Édesanyánk, taníts meg minket összevarrni a jövőt”

A héten egy második rendi részt vételre is sor került Tusnádfürdőn, ahova megérkezett a somogyvári Szent László ereklye és a Fatima kegyszobor – egyik a 6 hiteles másolatból – hiteles másolata,. Előbbit a felvidéki Zoltán atya hozta, utóbbit pedig Fülöp szigeteki nővérek. Négyen vittük be a templomba a szobrot a sekrestyéből a főbejáraton át, a közúton rendőri biztosítással. Jelen volt Csaba testvér is a tusnádfürdői Ház több gyermekével. A szentmise után a Ház vendégei voltunk, majd elültettünk Csaba testvér közreműködésével egy hársfát a pápalátogatás tiszteletére.

Egy héttel a pápalátogatás után, Pünkösd szombatján részt vettünk a hagyományos pünkösdi fogadalmi búcsún. A világ minden tájáról érkező magyarok betöltötték a Hármashalom-oltár előtti teret, és hallgatták meg Pál József Csaba temesvári megyéspüspök szentbeszédét. Az ünnepi szentmise fő szónoka egymás elfogadását, az eltérő vélemények tiszteletben tartását, a konfliktusok békés megoldását emelte ki.

unnamed

unnamed

 

 

 

unnamed

unnamed

 

 unnamedComments are closed.