Doroszló – Szentkúti búcsú 2018

Egy négytagú Rendi delegáció is elzarándokolt a Doroszló-Szentkút Kisboldogasszony- napi búcsúra, melyen szeptember 7- én és 8- án  több ezer hívő zarándokkal együtt ünnepelhettünk együtt.
Történt mind ez a Szabadkai Egyházmegye megalakulásának az 50. évfordulóján.
1792. óta több pápai búcsúi rangot is nyert a Mária, Keresztények Segítsége Egyházmegyei Kegyhely mely egy gombosi illetőségű vak fiatalember Zablóczki János gyógyulása óta Bácska legjelentősebb búcsújáró helyévé nőtte ki magát. Azóta is számos gyógyulás kötődik a szent kút vízéhez.
A 7.i szentmisét Ft. Dr. Herdics György, Felvidékről érkező címzetes apát szolgáltatta.
A 8.i ünnepi püspöki nagymisét pedig Msgr. Varga László kaposvári megyéspüspök szolgáltatta.
Az ünnepen jelen voltak még – Msgr. Dr. Pénzes János, szabadkai megyés püspök, továbbá több mint negyven lelkipásztor és pap, továbbá világi, közjogi méltóságok is.
Az ünnepség zárásaként Ft. Verebélyi Árpád főesperes, Kegyhely kormányzó köszönetet mondott a Magyar Kormánynak  a kegyhely fejlesztésnek a támogatásáért.

Az ez évi doroszlói (Délvidék) Kisboldogasszony ünnepi szentmise alkalmából intenció hangzott el az érdi Ciszterci Monostor közösségért és a Szent István Lovagrendért, melyet rendtársunk, Orcsik Károly atya mutatott be az Úr színe előtt.

unnamedComments are closed.