Csíksomlyói pünkösdi búcsú az ifjúság évében

Idén a „Legyen nekem a Te igéd szerint” (Lk 1.38) mottó fogadta a 451. búcsú zarándok híveit. Az ünnepi szentmisén a szentbeszédet Marian Adam Waligóra pálos szerzetes, a czestochowai Jasna Góra-i pálos kegyhely és kolostor házfőnöke mondta. Az ünnepi szentmisét Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye érseke, Varga Lajos, a Váci Egyházmegye segédpüspöke, Tamás József csíkszeredai segédpüspök, valamint Orbán Szabolcs OFM tartományfőnök mutatta be a koncelebráló papsággal együtt a Hármashalom-oltárnál.
A korábbi évekhez hasonlóan, a Szent István Lovagrend idén is több tagú – többségében a Lovagrend  Erdélyi csoportjából – delegációval vett részt a Hármashalom-oltárnál, a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti  nyeregben megtartott pünkösdszombati búcsúi szentmisén.
Ugyanaznap a Szent Péter és Szent Pál tiszteletére szentelt csíksomlyói plébániatemplomban rendi delegáció vett részt a csángó szentmisén, melyet Berszán Lajos, a gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Líceum megalapítója mutatott be.
Pünkösd napján a csíksomlyói kegytemplomban Orbán Szabolcs, az erdélyi ferencesek tartományfőnöke celebrált szentmisét. A szentmisén rendi delegáció vett részt.
A Szent István Lovagrend ez úton is köszönetét fejezi ki Erik atyán keresztül, a Szent Istvánról elnevezett Erdélyi Ferences Rendtartománynak, az eseményeken – Pünkösdi nagybúcsú és Pünkösdi szentmise – történő részt vételi lehetőségért.

http://www.magyarkurir.hu/hirek/csiksomlyo#lightbox

http://www.csiksomlyo.ro/

https://sokszinuvidek.24.hu/eletmod/2018/05/19/szazezrek-imadkoztak-a-magyarsagert-csiksomlyon/

http://www.haon.hu/csiksomlyoi-bucsu-zarandokok-szazezrei-a-csiksomlyoi-hegynyeregben/3865708

https://www.hirado.hu/kulfold/cikk/2018/05/19/az-eso-sem-zavarta-szet-a-csiksomlyon-imadkozo-szazezreket/

https://romkat.ro/2018/05/19/csiksomlyo-2018-kepekben/

 

unnamed

unnamed



Comments are closed.