Csíksomlyói búcsú-2016

A Lovagrend idén is részt vett a Pünkösdi búcsún és azt követő ünnepi eseményeken.

Ezen eseményeket a május 13-án, pénteken este 7 órakor kezdődő, a kegytemplomban tartott szentmise nyitotta meg.  A 449. csíksomlyói pünkösdi zarándoklat megnyitóját követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás volt.

Másnap a papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot és a pápai kisbazilika-jelvényt kísérő kordon délelőtt fél 11-kor indult a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kis- és a Nagysomlyó-hegy közötti nyeregbe a Hármashalom oltárhoz. A délután fél 1-kor kezdődött ünnepi szentmisének – amelyet a Duna Televízió és a Mária Rádió élőben közvetített – eredetileg Jakubinyi György, a Gyulafehérvári Főegyházmegye érseke lett volna a főcelebránsa, aki azonban ezt átadta Bíró László tábori püspöknek, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családpasztorációért felelős tagjának. Szentbeszédet mondott Csintalan László csíkdelnei-csíkpálfalvi plébános.

Este, rendi delegáció vett részt a csíksomlyói Szent Péter és Pál plébániatemplomban a pünkösdi csángó misén. A szentmisén Bátor Botond pálos atya, hargitafürdői plébános mondott szentbeszédet.”

Szentbeszéd és egy egyéb információk az alábbi linkeken:

https://hargitanepe.eu/beszelgetes-ft-csintalan-laszlo-tb-kanonok-esperessel-csikdelnei-csikpalfalvi-plebanossal-a-csiksomlyoi-punkosdi-bucsu-unnepi-szonokaval-vilagunk-egyetlen-eselye-egyuttmukodni-i/

http://www.magyarkurir.hu/hirek/a-szulofoldon-maradasra-es-annak-betoltesere-buzditott-csiksomlyoi-bucsu-szonoka


unnamed

unnamedComments are closed.