A Szent Király látogatása Mátraverebély-Szentkúton

A Lovagrend egy hatfős delegációval zarándokolt el nemzeti kegyhelyünkre a Lovagkirály látogatása alkalmával. Az ereklye fogadása a kegyhely zarándokháza előtt történt, majd elhelyezésre került a szabadtéri oltáron, ahol Bognár István atya celebrált szentmisét. A szentmise végén a Lovagrend átadta a győri székesegyház plébánosának, István atyának, a Szent László év alkalmából készített adományokat: egy lobogót, egy stólát és kettő oltárgyertyát. Az adományokon a Szent László év logója látható, a gyertyákon pedig rajta van a győri székesegyház képe is. István atya jelezte, hogy jelenleg a székesegyház tatarozás alatt van, de novemberben ez befejeződik és akkor az adományok majd méltó helyre fognak kerülni.
Az ünnepi szentmise után az ereklye visszatért a bazilikatemplomba, majd Szent László kiállítás nyílt a fogadó-épületben. A kiállított anyag a Búcsúszentlászlói ferences rendházból érkezett. Tartalma  8 darab, nagyméretű, barokk olajkép kópia (Schmalzl Theotimus műve, 1742).  melyek László legendáit illusztrálják.
Vasárnap a főcelebráns Stanisław Dziwisz bíboros, nyugalmazott krakkói érsek volt, szentbeszédének fordítását Orosz Lóránt OFM, a kegyhely igazgatója olvasta fel. A bíborossal együtt celebrált Veres András győri megyéspüspök is. A körmenet után került sor az ereklye búcsúztatására.

http://nhc24.hu/2017/09/szent-laszlo-ereklyeje-a-kegyhelyen/

unnamed

unnamed

unnamedComments are closed.